A Harmont Hegyimentő Egyesület, a Madarasi Hargita Síközpontot üzemeltető Bagolykő Kft., valamint Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálata közös sajtóközleménye

image of 1140x530

2013. január 14-én a sajtóban pontatlanul, félreérthetően, sőt egyes esetekben egyértelműen félreértelmezve jelent meg a hír arról, hogy a Madarasi Hargitán nincs hegyimentő szolgálat.

 

Szeretnénk leszögezni, hogy Hargita megye egész területén, beleértve a Madarasi Hargitát, és az ott található sípályákat is folyamatos, éjjel-nappali hegyimentő szolgálat működik. Ezzel kapcsolatban Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálata is nyilatkozatot adott ki, pontosítva a téves sajtóinformációkat.

 

Amint Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának vezetője is nyilatkozta, riasztás esetén mindenhová kivonulnak a hegyimentők, mind a Madarasi Hargitán, mind pedig az egész megye területén.

 

A Madarasi Hargita Síközpontot üzemeltető Bagolykő Kft. és a Harmont Hegyimentő Egyesület között jelenleg egyeztetés alatt álló szerződés arról szól, hogy az egyesület ne csak a kötelező riasztásos rendelkezésre állást, hanem folyamatos helyszíni jelenlétet biztosítson. A szerződés egyes pontjaira vonatkozó egyeztetés még folyamatban van, várhatóan néhány napon belül ez is aláírásra kerül, így a folyamatos helyszíni jelenlét is biztosítva lesz.

 

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a Harmont Egyesületnek a Facebook oldalán közzétett nyilatkozat olyan módon került a nyilvánosság elé több sajtóorgánum közvetítésével is, hogy a Madarasi Hargita sípályáin nem látják el a sérülteket. A Facebook oldalon megjelent tájékoztatás szó szerint azt tartalmazza, hogy „a székelyudvarhelyi Harmont Hegyimentő egyesület nem teljesít állandó szolgálatot hétközben és hétvégén a Madarasi Hargitai sípályákon”.

 

Hangsúlyozzuk, hogy a riadó rendszerű éjjel-nappali hegyimentő szolgálat most is üzemel, és a folyamatos helyszíni jelenlétről szóló szerződés is hamarosan aláírásra kerül, mindössze egy-két részletkérdést kell még pontosítani.