A hét végén két síverseny is lesz

image of 1140x530

Szombaton, március 8-án, 10 órától a Kicsi Mihály pályán kerül megrendezésre a városi síbajnokság második fordulója, amit a Roseal csapata szervez. A szervezők arra kérik a csapatvezetőket, hogy 9 órakor vegyenek részt a technikai megbeszélésen az új hegyimentő házban. Vasárnap, március 9-én pedig 11 órakor kezdődik  a 31. Pro Familia Családi Síverseny, ahová minden síelni szerető családot nagy szeretettel várnak a szervezők. Az egyfutamos verseny a Súgó pályán zajlik majd.

 

Mint azt sokan tudják már, a nőnaphoz, azaz március nyolcadikához legközelebb eső hétvégén tartják rend szerint a Családi Síversenyt, az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező hargitai rendezvényt. A jó hangulatú megmérettetést még 1984-ben, régi székelyudvarhelyi sízők kezdeményezték, és a sportszerető családok ünnepének szánták.

 

A szabályok egyszerűek: bárhol lakó családi csapat indulhat, melynek tagjai lehetnek szülők és gyerekek, házaspárok, nagyszülők és unokák, akár gyermekként induló felnőttek is. Az indulás sorrendjét a család létszámától függetlenül kisorsolják. A szabályok szerint minden versenyzőnek be kell érnie a célba, és családonként a legjobb 5 idő eredményét veszik figyelembe. Az ötnél kevesebb versenyzővel induló családok esetében minden versenyző eredménye számít. A versenypálya rend szerint rövid, kevés kapuval, hiszen unokáknak, nagytatáknak, nagymamáknak is balesetmentesen kell beérkezniük a célba.

 

Bár alapvetően 2, 3, 4 és 5 tagú családok jelentkezését várják a szervezők, az elmúlt harminc év alatt szép számmal indultak 7, 8, és 9 tagú csapatok is.  A hagyományok szerint mindig a legnépesebb család viheti haza a vándorkupát.