Bolondosan kezdődik április: Hó-bort-napokat tartunk

image of 1140x530

Ezen a hétvégén, április 2-án és 3-án tartjuk az első Hó-bort-napokat. Az egykori Hó-napok és a Hóhányó Olimpiák folytatásaként életre hívott hóbortos rendezvényt hagyományteremtő céllal rendezzük meg a korábbi rendezvények szervezőivel együtt, gyerekeket és felnőtteket egyaránt kétnapos, havas bolondozásra hívunk. Rendhagyó versenyekkel, vidám játékokkal, valamint értékes nyereményekkel várunk mindenkit!

 

„Nem lehet olyan rossz idő, hogy ne tudj hű-je lenni a Hargitánknak” – ezzel a mottóval szervezzük a Hó-bort-napokat április első hétvégéjén. Szombaton „Curikk”-parallel síversenyt tartunk, azaz két versenyző egyszerre indul, párhuzamosan, hátrafelé síelve, két kitűzött pályán. A vidámnak ígérkező megmérettetésre a jelentkezés feltétele a bundasapka, valamint a síszemüveg viselése.

 

Ugyancsak szombaton Nosztalgia síversenyt is rendezünk: a jelentkezők lesiklanak a Súgón, majd – a régi idők hangulatát idézendő – nem felvonóval, hanem gyalog másznak vissza a tetőre. Lent a Kicsi Mihály pálya aljánál található célvonalon kell áthaladniuk a versenyzőknek, az időmérés pedig a rajthoz visszaéréskor történik. Ugyanakkor a játékos kedvű síelők nemcsak síversenyeken, de viccmondásban is megmérkőzhetnek: bolondos és értékes nyereményekkel is motiváljuk őket.

 

A gyerekeknek ez idő alatt Kincskereső versenyt hirdetünk, nekik az elődök hagyatékát kell megtalálniuk a hó alatt. Szombat este szakértőkből álló zsűri értékeli és jutalmazza a kimagasló tehetségeket, és fergeteges zenés-táncos mulatság is lesz.

 

Vasárnap a boHÓkÁsáson lesz a hangsúly: 3 darab szezonbérletet ásunk el a sípályákon – egyet-egyet a Súgón, a Nagy- és a Kicsi Mihályon – aki megtalálja, ingyen síelhet a 2016/2017-es síszezonban. Erre a versenyre a jelentkezés feltétele a saját hóásó szerszám, a népviselet, vagy letűnő félben levő mesterség öltözetének viselése, valamint érvényes kétnapos síbérlet (április 2-3-ra). A Hó-bort-napok részletes programját hamarosan közzétesszük.