Kiváló hangulattal zártuk a szezont: a 3. Snow On Fire nagy sikernek örvendett

image of 1140x530

Látványos ugrások, trükkök és “repülések”, valamint jó adag adrenalin jellemezte a síszezon utolsó hétvégéjét: tavaszias időben, de még mindig nagy hóval búcsúztattuk a telet. Az ország legjobbjának számító hóparkunkban a román és magyar bajnokok mellett versenyzett Szlovákia és Lengyelország legjobbja is, a barátságos szezonzáró verseny célja a hódeszka-sport népszerűsítése.

 

Kiváló hangulatban és nagy sikerrel zajlott a hétvégi 3. Snow On Fire elnevezésű hódeszkás és szabad stílusú síverseny, tavaszias időjárás és ragyogó napsütés fogadta a nagy számú érdeklődőt, a szezonbúcsúztató rendezvényre több százan látogattak ki. Az idei megmérettetésre több mint 60 versenyző jelentkezett az ország szinte minden csücskéből, ugyanakkor magyarországi, szlovákiai és lengyel versenyzők tették nemzetközivé és még színvonalasabbá a versenyt.

 

Mint mondták a profi hódeszkások, a Madarasi Hargita hóparkja méretében és komplexitásában az ország legjobb hóparkjának számít, s az idei Snow On Fire-t Románia legsikeresebb hódeszkás versenyének tartják. A télbúcsúztató megmérettetésen egyaránt versenyeztek gyerekek, amatőrök és profik, utóbbiak látványos trükkökkel kápráztatták el a nézőket. S bár a hódeszka-sport legjobbjai is felsorakoztak a versenyen, a barátságos megmérettetés legfőbb célja a hódeszka-sport népszerűsítése a gyerekek körében.

Bukarest, Brassó, Szeben, Nagybánya, Beszterce, Marosvásárhely, Kolozsvár, Dézs, Székelyudvarhely és Csíkszereda is képviseltette magát, ugyanakkor Lengyelország és Magyarország legjobbjai is részt vettek: a lengyel Michal Ligocki, aki idén Szocsiban is részt vett az olimpiai játékokon, de versenyzett Balogh Ádám és Trso Lego Lukas is, akik mindketten nemzeti bajnokok szabad stílusú síelésben és hódeszkázásban.

 

Ugyanakkor nem csupán a profik, de a gyerekek és a nézők is láthatóan élvezték a tavaszias telet. Bár a hó várhatóan április közepéig is kitarthat sípályáinkon, ezzel a versennyel búcsúztattuk a síszezont. Hétfőtől, március 24-től kezdődően nem indítjuk el a felvonókat, és néhány hónapra elköszönünk a téli sportok kedvelőitől.

 

Mindenkinek köszönjük, aki idén is minket választott, ugyanakkor köszönettel tartozunk a síversenyek szervezőinek és munkatársainknak is. Találkozzunk néhány hónap múlva ugyanitt! 

Fotók: Alin Sirb

 

Alább 3. Snow On Fire helyezései: 

 

Snowboard PRO

1. MICHAL LIGOCKI PL

2. BALOGH ÁDÁM HU

3. ADOLF BOBO RO

 

Snowboard ROOKIES (14-18)

1. ISZLAY GERGŐ RO

2. TUDOR PASCU RO

3. REISZ ZOLTÁN RO

 

Snowboard GROMS (<14)

1. ISZLAY MÁTYÁS RO

2. SANTIAGO FREINADEMETZ RO

3. VICTOR BARBULESCU RO

 

Snowboard PRO GIRLS

1. RUXANDRA BRAD RO

2. LAURA ZANETTI RO

3. MIHAELA ZEGREAN RO

 

Ski PRO

1. TRSO LUCAS SLK

2. PAP KOPPÁNY RO

3. LES ALEX RO

 

Ski ROOKIES (14-18)

1. SZAKÁCS PÉTER RO

2. SEBESTYÉN GERGŐ RO

3. PESCARESU ALEX RO

 

Ski GROMS (<14)

1. ZONDA ZSOLT RO

2. BALÁZS LÁSZLÓ RO

3. ANTAL MÁRTON RO