Hamarosan két kerékpárút is indul a Madarasi Hargitáról

image of 1140x530

A nyári hegyi turizmus fellendítése és a biciklisport lehetőségeinek bővítése érdekében hegyi kerékpárutakat alakítanak ki a Madarasi Hargitán. A Kápolnási Gazdák Egyesülete és a Madarasi Hargitáért Egyesület is sikerrel pályázott kerékpárutak kialakítására a megyei önkormányzatnál, így a Hargitán hamarosan két új kerékpárút is várja a biciklisport szerelmeseit és az ide látogató turistákat. A mintegy 20 km hosszúságú kerékpárutak a Madarasi Hargitáról indulnak, az egyik Kápolnásfaluba érkezik majd, míg a második út Zetelakára.

 

Bár a két civil szervezet külön-külön pályázott a létrehozandó utakra, a tervek szerint együttműködnek, és közös információs táblán jelölik majd a térség összes bicikliútjait. Jelen pillanatban a terepfelmérések zajlanak, bejárják a lehetséges útvonalakat, hogy megtalálják a legmegfelelőbb terepet a kerékpárutaknak.

 

A földmunkálatok, az úttisztítás és vízelvezetés után információs- és irányjelző táblákat készítenek és helyeznek ki. Emellett jelenleg a tervezett útvonalak GPS koordinátáinak rögzítése is zajlik, hogy elektronikus formában is elérhető legyen bárki számára a hargitai kerékpárút, ugyanakkor okostelefonnal is követhető lesz az útvonal.