Hamarosan kezdődik a Városi Síbajnokság 

image of 1140x530

A Madarasi Hargitán már az 1940-es években is tartottak síversenyeket a tartományok – Kolozsvár, Nagybánya és a Maros Magyar Autonóm Tartományok – között, egészen 1968-ig, Románia közigazgatási átszervezéséig, a megyésítésig. Ettől az évtől indult a Városi Alpesi Síbajnokság, ahol a székelyudvarhelyi üzemek sícsapatai versenyeztek, ugyanakkor befogadták a szentegyházi és a székelykeresztúri csapatokat is. 

 

Az amatőr városi síbajnokság a jelenlegi arculatát 1984-ben kapta, amikor az akkori Municípiumi Alpesi Sí Szakbizottság megfogalmazta a szabályzatát. Ezek a szabályok máig érvényesek. A rendezvény szervezői a legfontosabb célkitűzésüknek azóta is azt tartják, hogy megszerettessék a gyerekekkel a sízést és a székelyek szent hegyének tartott Madarasi Hargitát. Tavaly is közel száz sportbarátot mozgattak meg a jóhangulatú bajnokság síversenyei. 

 

A korábbi években több, 2013-tól kezdődően pedig három csapat méri össze a gyorsaságát a Hargitán: a Roseal S. K., a Jómadarak és a Szuper Vadmotorosok, de még jelentkezhetnek sportszerető munkaközösségek, baráti társaságok, vagy nagyobb családok is. A síbajnokság részleteiről Szász Lehelnél lehet érdeklődni, a 0745 382 339-es telefonszámon. 

 

Az idei bajnokság tervezett időpontjai eképpen alakulnak: február 20-án lesz a Jómadarak Kupa, március 5-én a Roseal szervezi a versenyt, március 6-án tartják a 33. Pro Familia családi síversenyt, és a tervek szerint március 19-én rendezik a Szuper Vadmotoros Kupát.