Hétvégén lesz a 18. Hóhányó Olimpia

image of 1140x530

Idén sem marad el a Hóhányó Olimpia, a fiatalok körében igencsak népszerű rendezvényre ezen a hétvégén, azaz március 1-3. között kerül sor, immáron tizennyolcadik alkalommal. Ezúttal is számos hóbortos téli versenyszámban mérkőzhetnek meg a résztvevők, és a fergeteges bulik sem maradnak el – ígérik a szervezők.

 

A Hóhányó Olimpia idei programjában szerepel egyebek mellett  HóTömegsí, HóSzumó, Hócentrifuga, Hófoci, és furcsa szánkók lesiklása is. Terveik szerint a szervezők külön díjazni fogják azokat, akik a legfurcsább, legeredetibb, legviccesebb eszközökkel próbálnak meg a havon csúszni.

 

A rendezvényt többek között az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Temesvári Magyar Diákszervezet, illetve a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetség szervezi. A programokkal kapcsolatos bővebb információkat a www.hohanyo.ro weboldalon találhatják meg az érdeklődők.

 

A rendezvény komoly ifjúsági rendezvényszervezői és szolgáltatói, valamint ifjúsági érdekképviseleti és érdekvédelmi tapasztalattal rendelkező szervezői a Hóhányó Olimpiával olyan eseményt kínálnak a székelyföldi tinik által is közkedvelt Madarasi Hargitán, ahol a felhőtlen kikapcsolódás és bulik mellett a fiataloknak alkalma adódik politizálni és tervezni, képviseleti szinten beszélgetni, tapasztalatokat cserélni, egymástól okulni. Mindezek mellett rendszerint mindenre elszánt csapatokban, hóbortos téli versenyszámokon mérkőznek meg. Egyszóval – ahogyan ők fogalmaznak – minden olyasmit elkövetnek, ami szükséges ahhoz, hogy hasznosan töltsék el az idejüket, mialatt nagyon, de nagyon jól érzik magukat.
 
 
 
Az olykor áldozatokat is igénylő közösségi tevékenység, a gyakori civil önkéntes munka után ez a hétvége jelenti az év legnagyobb közös kikapcsolódását a Hóhányó Olimpiára érkezők számára, és valóban, évről-évre úgy készülnek erre a rendezvényre, mint sportolók a négyévente megrendezésre kerülő megmérettetésre. A Hóhányó Olimpia három napja alatt az ifjúsági szervezetek közösségét is aktívan építik, ugyanakkor a baráti kötelékeiket is itt erősítik.