Idén is lángolt a hó a profik alatt

image of 1140x530

Nagyon nagy sikerrel, szikrázó napsütésben zajlott a hétvégén Románia legjelentősebb, a legjobb hazai és nemzetközi sportolókat felsorakoztató, ún. slopestyle hódeszkás és szabad stílusú síversenye, a Snow On Fire.

 

A verseny, amelynek, ötlet- és házigazdája a legjobb, többszörös bajnoki címmel rendelkező romániai hódeszkázó, Kinda Géza, évről évre mind jobb versenyzőket vonz, és egyre nagyobb akadályokkal ellátott pályát biztosít. A Snow On Fire versenyen összekapcsolódó ugrássorozatokat, valamint egyéb elemeket végeznek a résztvevők, feladatuk úgy végigmenni a pályán, hogy közben minél bonyolultabb, változatosabb trükköket kell bemutatniuk.

 

2015-ben a Snow on Fire egy premiert is magáénak tudhat: a versenyt élő adásban közvetítette a  sport.ro televízió, ugyanakkor az m1 hírcsatorna is többször bejelentkezett élőben a helyszínről. Szerencsére az időjárás is a szervezőkkel tartott idén: a ragyogó napsütés, a tökéletes hóviszonyok mellett a tévés felvevőkocsi látványa is arra ösztönözte a versenyzőket, hogy minél inkább megmutassák, mennyire jók a sportágban.

 

A hódeszkások mellett feltűntek a szabad stílusú sí mesterei is: a döntőben hét hódeszkás és öt sítalpas mérkőzött meg. Az izgalmak az utolsó pillanatig tartottak, váll-váll mellett folyt a küzdelem. A sikeres lesiklások, az ugrások és a versenyzői magabiztosság alapján a zsűri pontszámai döntöttek:

 

Ski Pro:

  1. Danika Marcu
  2. Pap Koppány
  3. Stefan Mirescu

 

Snowboard Pro:

  1. Balogh Ádám
  2. Iszlay Gergő
  3. Septimiu Lupean

 

A felvonók továbbra is üzemelnek, minden nap 10 és 17 óra között, szombaton tartják a Városi Alpesi Síbajnokság utolsó fordulóját.

 

Fotó: facebook.com/The Oven