Javában zajlanak az előkészületek az idei szezonra

image of 1140x530

Lázasan készülünk már a télre, jelenleg a hóágyú-rendszerünk tesztelése és technikai beállítása zajlik. A 2013/2014-es szezon egyik újdonsága, hogy most már a Nagy Mihály pálya tetejét is be tudjuk ágyúzni megfelelő mennyiségű hóval már a szezon elejétől kezdődően, így reményeink szerint nem lesz köves. Tehát a Mihály pálya teljes hosszában és szélességében ágyúzva és taposva lesz. Ugyanakkor a Mihály felvonóját villamosítottuk, így az várhatóan gyorsabban fog működni. Emellett a csörlős taposóhoz is több kikötési pontot építettünk.

 

A villanyáram kiépítése elindult, azonban egyelőre sajnos túl sok akadályba ütközött, de reményeink szerint jövőre lesz elektromos áram a hegyen. Ugyanakkor elkezdődött az ivói út építése, információink szerint a síszezon megkezdéséig addig tudnak eljutni a munkálatokban, hogy legyalult, lehengerelt, könnyen takarítható, sima út várja az Ivó felől érkezőket. Jövő nyárra ígérik, hogy kész lesz az aszfaltút az ivói oldalon.

 

Az előrejelzések szerint jövő héttől várhatjuk a lehűlést, amint megérkezik, onnantól számítva már csak két hétre lesz szükség, hogy használható legyen legalább a Súgó pálya. Tehát ha az időjárás is megsegít, reményeink szerint december közepén nyithatunk.

 

A tavalyhoz képest szebben és jobban szeretnénk kihálózni és kijelölni a pályákat, és több információt láthatóvá tenni a sízők számára. Ugyanakkor várhatóan napokon belül átadásra kerülnek az újonnan kiépített hegyi kerékpárutak, de erről hamarosan részletesen is beszámolunk.