Október 30-án Mesél az erdő!

Egésznapos rendezvénysorozatra várjuk október 30-án, vasárnap mindazokat, akik szeretik a Madarasi Hargitát és a hegy nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket. Ekkor tartjuk első alkalommal a Mesél az erdő elnevezésű, hargitai rendezvényt, ahol reggeltől estig számos izgalmas programmal várjuk az érdeklődőket.

Aki futva érkezne a Hargitára, megteheti a Feel Good Sportegyesülettel közösen, október 29-én. A szombaton érkezők táncos cipőt is hozzanak magukkal, mert Kusmó várja a hegyen a bulizni vágyókat.

Vasárnap, október 30-án, a legkisebbek falat mászhatnak, megismerhetik a Hargita hegység növény- és állatvilágát, a túrakedvelőket a Szökő vízeséshez és a Rákosi csúcsra hívja az Erdélyi Kárpát Egyesület, akikpedig tájékozódással töltenék a délelőttöt, hegyvidéki pályázati lehetőségekről hallhatnak előadást. Koradélután természetvédelmi témájú dokumentumfilm-vetítést és beszélgetést tartunk, s a tervezett program szerint a nosztalgiázni vágyók régi, hargitai történeteket hallhatnak azokból az időkből, amikor még gyalogosan vagy traktorral jártunk a Madarasi Hargitára.

Ugyancsak a múltat idézi a Régi szép idők című fotókiállítás is, melyre október 23-ig még várunk múlt századi hargitai fotókat, azaz olyan fényképeket, amelyek a Madarasi Hargitán, 2000 előtt készültek. Ilyen képeket – technikai megkötéstől függetlenül – bárki küldhet a magyari.tekla@madarasihargita.ro ímélcímre, a legjobbakat kiállítjuk október 30-án. Bemutatják a Hargita hegység Fejlesztési Tervét, meg lehet kóstolni a hegy ízeit és finomságait, és bárki ültethet fát magának, családjának a Hargitán. A menedékházban borkóstoló várja az érdeklődőket, 18 órától pedig Földes László Hobo: Halj meg és nagy leszel című, zenés előadóestjét láthatja a nagyérdemű a Súgó Panzióban: dalokat, verseket és vallomásokat az elmúlt hetven évből. A 2,5 órás előadás ingyenes, de szükséges regisztrálni az office@sugopanzio.ro oldalon!

A Mesél az erdő elnevezésű hargitai programsorozatot a hegyen tevékenykedő szállásadók és civil szervezetek első alkalommal szervezik meg több különböző helyszínen, közös összefogás eredményeként. A részletes programot hamarosan közzétesszük.