Szárnyaltak a hódeszkások – Kinda Gézával az élen

image of 1140x530

Március 23-án, szombaton tartották a Snow On Fire nemzetközi slopestyle verseny második kiadását a Ridemore szervezésében. A rangos hódeszkás verseny második kiadásán az első helyezést Kinda Géza nyerte el, a megmérettetés a slopestyle nemzeti bajnokság része. A profi hódeszkás kategória második és harmadik helyezettjei Kis Benedek és Balogh Ádám lettek, mindketten Magyarországról érkeztek. A negyedik és ötödik helyen két helyi versenyző végzett: Bobo Adolf Gherghelah és Ciprian Popescu. Őket Szerb Mátyás, Adrian Craciuc és Peter Tapalagă követte.

 

A tulajdonképpeni versenyt sí és hódeszka kategóriában szervezték meg, külön a gyermekek és felnőttek, illetve nők és férfiak számára.

 

A RideMore és a Burn energiaital által szervezett versenyen, amely az egyik legjobban várt hódeszkás eseménye a télnek, megjelent a romániai hódeszkázás szinte minden neves képviselője. Egyébként a verseny győztese, Kinda Géza az egyetlen romániai hódeszkás, aki esélyes a 2014-ben, Szocsiban tartandó Téli Olimpiára jogosító minősítésre.

A sporttalálkozó mellett a Snow On Fire idei kiadásának résztvevői a Madarasi Hargita különlegességének is örvendhettek, ugyanis itt van Románia egyetlen, hódeszkások által szakszerűen kialakított hóparkja, ahol hódeszka- és szabad stílusú síoktatás is zajlik, de nem elhanyagolandó a zsúfolt üdülőktől távoli pozitív energia sem – vallották a résztvevők.