Szombaton kezdődik a 2015/2016-os síszezon

image of 1140x530

Nagy örömünkre, december 12-én, szombaton kezdjük az idei síszezont. Idén is minden nap 10 és 16 óra között működtetjük a felvonókat, fontos újdonság azonban, hogy eltöröltük a félnapos síbérletet, helyette 2 vagy 4 órára érvényes jegyek közül lehet választani. Ugyanakkor több ponton is módosítottuk a bérletrendszert: főszezonra valamint elő- és utószezonra osztottuk a téli hónapokat, s ennek megfelelően változnak a síbérletek árai is. A főszezon 2015. december 21. és 2016. március 20. között tart, előtte és utána olcsóbban használhatók a sífelvonók. 

 

A hazai sítáborozást próbáljuk szorgalmazni azzal az új kedvezménnyel, amit  a téli vakációt követően, azaz január 11. és január 31. közötti időszakra kínálunk, ezekben a hetekben ugyanis 25 százalékos kedvezményt adunk minden 4, 5 és 6 napos síbérletre. További kedvezményt kapnak ugyanebben az időszakban a székely székek lakói: a Hargita, Kovászna és Maros megyei lakosok 25% helyett 30% kedvezményben részesülnek. 

 

Ugyancsak újdonság, hogy ettől a szezontól kezdődően új beléptető rendszeren keresztül használhatják a sífelvonókat. Az új beléptető rendszer már nem eldobható jegyekkel, hanem visszaváltható kártyákkal üzemel. Ezért arra is oda kell figyelnünk, hogy legyen elegendő pénz nálunk a belépőkártyákra fizetendő garancia összeg kifizetésére is, amit a kártya leadásakor visszakapunk. A garancia kártyánként 10 lej, a lejáratot követően vissza lehet váltani a kártyákat, ám vigyázni kell azok épségére, mert csak a sérülésmentes kártyák válthatók vissza. A beléptető rendszer cseréjén kívül a hóágyúrendszert és a gépparkot is bővítettük, így idéntől kevesebb idő alatt, még nagyobb felületen tudunk minőségi műhóval ellátott, jól taposott sípályákkal szolgálni. 

 

A Szentegyháza és az Ivó felőli utat is folyamatosan takarítjuk és szórjuk, ám a hólánc használata az egész síszezon alatt kötelező, és arra kérünk minden autóvezetőt, hogy az utak adottságainak megfelelően, fokozott elővigyázatosággal használják azokat. 

 

Jelenleg kb. 40- 50 cm a természetes hóréteg vastagsága a pályákon kívül, a karbantartott sípályákon pedig mintegy 20-30 cm-es a megtaposott, tömörített hó. December 12-től kezdődően mindenik felvonót működtetjük, a Nagy Mihályon kívül minden pálya, a Súgó bébi, a Súgó, a Kicsi Mihály és a Csillagösvény is használható már szombattól.