SÍPÁLYÁK LEÍRÁSA ÉS TÉRKÉP

KATTINTS A KÉPRE A TÉRKÉP HASZNÁLATÁHOZ

SÍPÁLYÁK LEÍRÁSA ÉS TÉRKÉP

SÍPÁLYÁK hossza: 4.5 km

Tanuló pálya Kék pálya Piros pálya Fekete pálya
300 m 1500 m 1500 m 700 m
WordPress Table

SÍPÁLYÁK LEÍRÁSA

[ult_tab_element tab_style=”Style_4″ tab_animation=”None” container_width=”850″ tab_max=”on” tab_title_color=”#991e1e” tab_background_color=”#fcfcfc” tab_hover_title_color=”#445e0e” tab_hover_background_color=”#ffffff” acttab_title=”#991e1e” acttab_background=”#ffffff” font_icons_position=”Left” icon_size=”25″ enable_bg_color=”#ffffff” container_border_style1=”border-style:none;|border-radius:3px;|border-color:#f4f4f4;”][single_tab icon=”sipalya-z1″ title=”Kicsi Súgó” tab_id=”985ea2f4-01e5-7″]

Átlagos meredekség: 11%
Maximális meredekség: 11%
1 személyes tányéros felvonó szolgálja ki.
A Súgó pálya felső, mintegy 200 méteres szakasza ideális az egészen kezdő tanuló síelők, és különösen a kisgyerekek számára. Kisgyerekek számára nagyon jó környezet ez a síelés magtanulására, hiszen a házak közelsége, az ismerős környezet kellő biztonságérzetet ad számukra. A pályának ez a szakasza kivilágított, így esti síelésre is lehetőséget teremt.

[/single_tab][single_tab icon=”sipalya-k2″ title=”Súgó” tab_id=”f0abe145-a8ea-2″]

Kék és Piros pálya

Átlagos meredekség: 17%
Maximális meredekség: 32%
2 személyes csákányos felvonó
Kezdők számára nagyon kellemes tanulópálya. A felső szakasza egészen lankás és nagyon széles,itt lehet megtenni az első lépéseket a síelés örömeinek megtapasztalására (lásd Kicsi Súgó). A pálya fokozatosan válik egyre meredekebbé. A tanulás második szakaszában már a Súgó felvonó középső beállójáig lehet bátorkodni, és végül kellő magabiztosságra szert téve meg lehet bírkózni az alsó, már pirosnak számító szakasszal is. Középhaladó, haladó síelők számára bemelegítésre, illetve a nagy “hajtásban” lazító körök közbeiktatására kiválóan alkalmas.

[/single_tab][single_tab icon=”sipalya-p3″ title=”Kicsi Mihály” tab_id=”1502569616109-3-4″]

Átlagos meredekség: 18%
Maximális meredekség: 30%

1 személyes tányéros felvonó
Középhaladó és haladó sízők számára a legkedveltebb pálya. Kényelmes, élvezetes síelésre és gyorsabb tempóra is alkalmas, ugyanakkor szélességének köszönhetően igazán élvezetes carvingpálya. Ideális amatőr síversenyek rendezésére. A Nagy Mihály felvonót használva, a Csillagösvénnyel és vagy a Súgó alsó szakaszával, vagy a Hadak Útján keresztül a Nagy Mihály alsó szakaszával egybekötve egy nagyon élvezetes és változatos, 1,2 km hosszú pályává egészíthető ki.

[/single_tab][single_tab icon=”sipalya-p4″ title=”Nagy Mihály” tab_id=”1502569665737-4-9″]

Piros és Fekete pálya

Átlagos meredekség: 36%
Maximális meredekség: 46%

2 személyes csákányos felvonó
A pálya tetején állva kezdő sízők számára lélegzetelállító meredély tárul a szemünk elé. Az első mintegy 100 méteres szakasz egészen meredek, 46%-os lejtésű. Haladó és profi síelőknek igazi csemege, középhaladók óvatosan, nagy ívekben szintén le tudnak síelni ezen a szakaszon. A következő 200 méteres szakasz középhaladóknak, haladóknak és profiknak egyaránt élvezetes, lendületes. Az utolsó, mintegy 300 méteres szakaszon, a “Hadak Útja” becsatlakozásától a sípálya aljáig, kellemesen erős piros pályán síelhetünk tovább.

[/single_tab][/ult_tab_element][ult_tab_element tab_style=”Style_4″ tab_animation=”None” container_width=”850″ tab_max=”on” tab_title_color=”#991e1e” tab_background_color=”#fcfcfc” tab_hover_title_color=”#445e0e” tab_hover_background_color=”#ffffff” acttab_title=”#991e1e” acttab_background=”#ffffff” font_icons_position=”Left” icon_size=”25″ icon_hover_color=”#000000″ enable_bg_color=”#ffffff” container_border_style1=”border-style:none;|border-radius:3px;|border-color:#f4f4f4;”][single_tab icon=”sipalya-k5″ title=”Csillagösvény” tab_id=”1502570429489-2-4″]

Piros és Kék pálya

Átlagos meredekség: 12%
Maximális meredekség: 18%

A Madarasi Hargita Platótól a Mihályhavas csúcsára vezető ösvényt hívták eredetileg Csillagösvénynek. Az ösvény kiszélesítésével kiváló sípálya jött letre, mely összeköti a Nagy-Mihály, a Kicsi-Mihály és a Súgó pályák felső szakaszait. A Nagy-Mihály felvonót használva a Csillagösvényen elindulva akár a Kicsi-Mihály irányába egy közepes tempójú, élvezetes piros pályán, vagy egészen a Súgó-Baby felvonók aljáig kanyarodva egy pihentető kék pályán síelhetünk. Innen a Súgó Pálya alsó szakaszán, vagy a Hadak Utján és a Nagy-Mihály alsó szakaszán térhetünk vissza a felvonókhoz.

[/single_tab][single_tab icon=”sipalya-k6″ title=”Hadak Útja” tab_id=”1502570442788-3-7″]

Átlagos meredekség: 7%
Maximális meredekség: 10%

A Hadak Útja egy keskeny összekötő útvonal a Súgó felső szakasza, a Kicsi-Mihály alsó szakasza és a Nagy-Mihály középső része között. Olyan összeköttetést biztosít a sípályák között a középső szakaszon, amelynek segítségével igazán változatossá és élvezetessé tehető a síelés. Ennek az összekötő kapocsnak köszönhető, hogy a viszonylag kis síparadicsom egy nagyobb pályarendszer élményét tudja nyújtani.

[/single_tab][/ult_tab_element]

A sípályák Snowstar + Technoalpin hóágyúkkal rendelkeznek.
A sípályákon Doppelmayr, Garaventa és Leitner felvonók üzemelnek.
A sípályákat Kassbohrer PistenBully hótaposó gépekkel tartjuk karban.

A Madarasi Hargita a SNOWSTAR hóágyú rendszerek Romániai képviselője.